Cum partidul propus de fostul liberal Tăriceanu nu mai apare şi se bate pasul pe loc după eşuarea discuţiilor privind „cumpărarea” Partidului Ecologist Român, social democraţii au luat iniţiativă de a organiza acest partid care se doreşte o copie a PNL în menţinerea fostei alianţe USL. Graba în realizarea acestei copii este foarte mare, iar PSD este dispus să investească în noile „achiziţii” de pe piaţa politică. Cum punga PSD-ului a fost întotdeauna bine întreţinută, se pare că nicio cheltuială nu pare prea mare pentru sprijinirea noii formaţiuni pseudoliberale.

Ieri, la sediul Consiliului Judeţean Prahova , a avut loc o întâlnire între parlamentarii PSD şi cei cinci parlamentari PNL de Prahova care au declarat că vor demisiona din partid. Deşi scopul declarat presei l-a constituit identificarea de căi şi modalităţi de dezvoltare a judeţului, problemă „la ordinea zilei” a constituit-o sprijinul pe care „fugarii” liberali ar urma să îl primească de la colegii social democraţi în lansarea şi organizarea filialei judeţene a aripii liberale condusă de fostul premier Tariceanu.

Amfitrionul acestei întâlniri a fost deputatul PSD Sebastian Ghiţă care a declarat că interesul acestei întâlniri l-a constituit identificarea modalităţilor de realizare de noi majorităţi la nivelul Consiliului Judeţean Prahova, la nivelul consiliilor locale, dar şi atragerea de fonduri europene. Prezent la întâlnire, primarul Ploiestiului, Iulian Bădescu, a declarat că la Ploieşti nu sunt probleme legate de menţinerea majorităţii în consiliu.

Surse din interiorul noii formaţiuni politice pseudoliberale îl dau ca sigur pentru preluarea conducerii filialei judeţene pe consilierul judeţean Toma Pintoiu, nefiind exclus ca şi deputatul Virgil Guran să îşi dorească această funcţie, cu atât mai mult cu cât Guran deja şi-a făcut cunoscută, în unele medii, dorinţa de a prelua şefia organizaţiei. Oricum, se aşteaptă lupte puternice între cei care au părăsit PNL pentru împărţirea funcţiilor la nivel judeţean şi, posibil, şi central.

La întâlnire au mai fost prezenţi foştii liberali Nicolae Alexandri, Paul Dumbraveanu, Graţiela Gavrilescu, Nicolae Teju şi Virgil Guran, toţi aceştia anunţându-şi anterior plecarea din PNL.