Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că parlamentarii care şi-au anunţat demisiile din partid nu i se alătură lui Călin Popescu Tăriceanu, ci PSD, pentru a-l ajuta pe Victor Ponta în alegerile prezidenţiale, în schimbul protecţiei faţă de justiţie sau al beneficiilor financiare.

Orban a susţinut că deputaţii PNL care au părăsit partidul au fost motivaţi de interese personale, fie financiare, fie legate de justiţiei.

”Această decizie politică, care a fost luată de foşti colegi ai noştri, este o decizie politică care nu are nicio altă motivaţie decât aceea de a sprijini PSD în alegerile prezidenţiale. Cei care pleacă azi din PNL nu pleacă la Tăriceanu, ci pleacă la PSD. Bătălia pentru România stă să înceapă, este o bătălie în care cetăţenii vor avea de hotărât dacă acceptă să stea îngenuncheaţi în faţa baronilor PSD sau vor o Românie democratică, fără corupţie, o Românie care să se dezvolte la nivelul ţărilor europene”, a declarat vicepreşedintele PNL într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că toţi cei care au părăsit PNL nu fac decât să sprijine candidatura lui Victor Ponta la prezidenţiale şi ”nu reprezintă altceva decât coloana a cincea a lui Victor Ponta”.

Orban a susţinut că PNL va ieşi ”întărit” şi ”mai coerent” în urma ”dezertărilor” din partid.

”Motivele care stau la baza deciziei foştilor noştri colegi sunt de mai multe tipuri, unii dintre ei îşi caută protecţia la Victor Ponta împotriva justiţiei care îi anchetează. Evident că este cazul lui Chiţoiu, Silaghi şi al altor deputaţi cărora nu vreau să le fac publice numele astăzi, dar este vorba de încă doi deputaţi care de fapt fug de justiţie în braţele croitoraşului cel viteaz, Victor Ponta. Alţii dintre ei pleacă pur şi simplu pentru că sunt rentieri ai PSD şi pentru că au promisiuni să-şi menţină rentele PSD dacă vor pleca din PNL”, a mai susţinut vicepreşedintele PNL.

El a mai afirmat că sunt şi cazuri în care este vorba despre ”trădători de profesie”, referindu-se la Mihai Stănişoară şi Ion Cupă.

Începând de sâmbătă, zece deputaţi PNL şi-au anunţat demisiile din partid pentru a i se alătura lui Călin Popescu Tăriceanu în viitorul partid pe care îl va înfiinţa acesta.