Fostul premier  Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, vineri, printr-un comunicat, că va inţia imediat procedurile pentru înfiinţarea unui nou partid liberal şi strângerea de semnături pentru înscrierea candidaturii sale la prezidenţiale.

Într-un mesaj adresat liberalilor, chiar înaintea Congresului PNL, Tăriceanu susţine că, ”din păcate, acest Congres a fost pregătit cu multă atenţie de conducerea demisionară, iar delegaţii au fost aleşi cu grijă pentru evitarea oricărei tentative de opoziţie în cadrul lucrărilor sale”.

”În această situaţie, toate speranţele mele într-o dezbatere reală a problemelor pe care le-am menţionat aici şi a unor decizii în consecinţă sunt aproape nule”, precizează Tăriceanu.

Fostul lider liberal arată că, în calitatea sa de vechi liberal, de participant direct la renaşterea liberalismului în România imediat după Revoluţie şi de om politic care a reprezentat cu onoare şi a făcut cinste PNL în funcţiile publice deţinute, a hotărât împreună cu colegii săi din Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale iniţierea imediuată a tuturor ”procedurilor necesare înfiinţării legale a unui nou partid liberal, inclusiv strângerea de semnături şi adeziuni”.

În plus, Călin Popescu Tăriceanu anunţă că vor iniţia acţiunea de strângere a semnăturilor necesare înscrierii legale a candidaturii sale la Preşedinţia României.