Europarlamentarul PNL Norica Nicolai şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că partidul din care face parte a trecut în alianţa popularilor europeni (PPE) de la liberali (ALDE).

De asemenea, aceasta acuză că cel care ar fi avut un cuvânt important de spus în această mişcare, preşedintele PNL de atunci, Crin Antonescu, ar fi avut şi un interes personal. Norica Nicolai a declarat că Antonescu „a renunţat la tot ca să îşi pună soţia vicepreşedinte al Parlamentului European”.

„E dreptul domniei sale să spună ce vrea. Norica Nicolai vorbeşte alte prostii şi la prostii nu avem dreptul niciunul. Nu putem să stăm să răspundem serios la prostii. Suntem oameni inteligenţi. Domnia sa a fost în sistemul de liste al PNL, ea a fost vicepreşedinte alături de mine şi nu Adina Vălean.Era interesul României să aibă o delegaţie comună, faptul că Adina Vălean a fost aleasă cu 100 de voturi în condiţiile în care sunt doar 13 români acolo, că Norica Nicolai şi Renate Weber au lipsit. Renate Weber a avut nişte probleme de sănătate. A fost vot secret.

Cât am fost preşedinte PNL am fost într-o situaţie frustrantă. Adina nu e nevasta mea în politica, ea e Adina Vălean. Ea a ajuns unde a ajuns când eu încă nu eram preşedinte al PNL”, a declarat Crin Antonescu, potrivit stiripesurse.ro.