Zi cu emoţii pentru George Copos. Astăzi, Tribunalul Bucuresti trebuie să dea o sentinţă în ultimul termen al dosarului „Loteria 1”. În acest caz George Copos este acuzat de evaziune fiscală, după ce nu a plătit taxele şi impozitele pentru 36 de spaţii comerciale închiriate, la suprapreţ, Loteriei Române. În primă instanţă, Copos a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare, cu executare.

George Copos este judecat pentru evaziune fiscală, după ce Ana Electronic, compania sa, a vândut în 2004 mai multe spaţii comerciale către Loteria Română. Anchetatorii susţin că suma încasată a fost mult mai mică decât cea primită în mod real, statul fiind prejudiciat cu aproximativ 1 milion de euro.

La termenul din aprilie, George Copos a plâns în sala de judecată

În momentul în care a fost dus în sală cu cătuşe la mâini, Copos a discutat câteva minute cu avocaţii săi. imediat după începerea şedinţei de judecată, când s-a aşezat pe banca din boxa acuzaţilor, fostul vicepremier a început să plângă.

Situaţia a fost sesizată de preşedintele completului, care a întrebat ce se întâmplă, însă nici unul dintre apărătorii lui Copos nu a putut oferi o explicaţie.
George Copos se află în prezent în închisoare, unde îşi ispăşeşte condamnarea în Dosarul Transferurilor.