Londra este noua destinaţie accesibilă celor ce vor să călătorească spre sau dinspre capitala britanică de pe Aeroportul Internaţional Sibiu, potrivit Agerpres.

O cursă operată de Wizz Air a aterizat oficial la Sibiu sosind de pe Aeroportul londonez Luton pentru prima dată, sâmbătă seara, având 162 de pasageri la bord şi 152 de pasageri aşteptând să plece către Londra.

„Cred că după procesul de modernizare, la solicitarea sibienilor trebuia să facem acest lucru. Am obţinut, în primul pas, ajutorul de stat pentru noi opt trasee. Astăzi este primul din cele opt trasee noi pe care se va opera suplimentar pe aeroportul Sibiu. Noi considerăm că acest prim pas, cu compania Wizz Air către Londra este un pas important. (...) Urmează, spunem noi, trasee spre Franţa, Spania, Italia şi nordul Germaniei. Noi am încheiat cu Consiliul de administraţie şi cu conducerea operativă un grafic de dezvoltare a acestor curse. Sunt prevăzute două curse pe semestru“, a declarat într-o conferinţă de presă susţinută după aterizarea avionului sosit de la Londra, Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Oficialul a adăugat că prin aceste curse aeroportul din Sibiu devine unul de interes regional pentru călători din sudul Transilvaniei şi nordul Olteniei.

În acelaşi context, Ioan Gârdea, directorul general al Aeroportului din Sibiu, a subliniat că prin investiţii de circa două milioane de euro realizate în ultima perioadă în aparatură pentru creşterea securităţii zborurilor, aeroportul este deja la standardele impuse de accesul în spaţiul Schengen.

Cursele Sibiu-Londra vor avea loc în fiecare marţi, joi şi sâmbătă, cu plecare la ora 22.20 din Sibiu în perioada 14 iunie — 16 septembrie şi ora 19.05 în perioada 17 septembrie — 25 octombrie, respectiv ora 16.55 şi ora 15.40 în aceleaşi perioade de la Luton Londra.

Preţul unui zbor porneşte de la 129 de lei cu toate taxele incluse şi un bagaj de mici dimensiuni.