Lucrările de consolidare efectuate la Pasajul Băneasa, în valoare de peste 370.000 de lei, au fost decontate nelegal, iar responsabil de acest lucru este Mădălin Dumitru, fostul şef al Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei, se precizează în referatul procurorilor DNA.

„Urmare a verificărilor efectuate de Curtea de Conturi s-a stabilit că pentru obiectivul „Refacerea şi consolidarea structurii de rezistenţă a Pasajului denivelat suprateran Băneasa"“au fost decontate lucrări neefectuate în sumă de 372.636 lei fără TVA, respectiv la articolul deviz „Parapet metalic direcţional zincat" au fost decontaţi în plus 701 metri parapet nepus în operă“, arată Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în referatul cu propunere de arestare preventivă a lui Mădălin Dumitru, potrivit Mediafax.

Potrivit documentului citat, răspunderea pentru această decontare nelegală îi aparţine lui Mădălin Dumitru, cel care a fost preşedintele comisiei de recepţie la terminarea lucrărilor, comisie ce a recepţionat lucrarea fără să consemneze diferenţa de lucrare neexecutată.

„Există suspiciunea rezonabilă în sensul că inculpatul Dumitru Mădălin Ionică a efectuat demersuri pentru a crea societăţii S.C. …..o situaţia avantajoasă, atribuindu-i contracte prin negociere directă, decontându-i lucrări neefectuate, asigurându-i plata la timp a facturilor. Din actele de urmărire penală a rezultat că, în perioada 2009 - 2014, urmare a solicitării lui Dumitru Mădălin Ionică, S.C. ... a efectuat pentru acesta lucrări la imobilele proprietate personală sau la imobilele deţinute prin persoane interpuse“, arată DNA, în referatul cu propunere de arestare preventivă.

Aşadar, societatea despre care vorbesc procurorii a efectuat lucrări de refacere a pavajului la imobilul unei apropiate a lui Mădălin Dumitru, în comuna Periş. De asemenea a fost renovat şi imobilul în care domiciliază Dumitru, dar şi o altă casă din Voluntari.

Anchetatorii au mai arătat că „este cert că inculpatul DumitruMădălin Ionică pretindea comisioane pe contractele derulate de Primăria Municipiului Bucureşti, fapt ce explică sursa de finanţare a achiziţiilor de bunuri mobile şi imobile pe numele său şi al altor persoane, în condiţiile în care venitul declarat de inculpat nu acoperă cheltuielile cu autoturismele utilizate, excursiile în străinătate, concediile de lux“.