Rude ale pasagerilor zborului MH370 vor să ofere suma de cinci milioane de dolari (3,7 milioane de euro) oricărei persoane deţine informaţii despre avionul de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines, de la a cărui dispariţie se împlinesc trei luni duminică, relatează AFP.

O campanie de colectare de fonduri a fost lansată pe site-ul Indiegogo, au anunţat rude ale celor daţi dispăruţi într-un comunicat.

Avionul a fost dat dispărut la 8 martie, la puţin timp după ce a decolat de la Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing, cu 239 de persoane la bord.

Boeingul 777 s-ar fi prăbuşit în sudul Oceanului Indian, în direcţia opusă faţă de traiectorie, însă cele trei luni de căutări nu au permis localizarea epavei şi nici găsirea vreunor fragmente, iar unele familii cred că autorităţile din ţările vizate le ascund adevărul.

"Suntem convinşi că undeva, cineva ştie ceva, iar noi sperăm ca această recompensă va determina această persoană să iasă din umbră", a declarat Ethan Hunt, încărcinat cu proiectul "Reward MH370" ("Recompensă MH370").

După săptămâni de căutare aeriană şi submarină fără rezultat în apele agitate din sudul Oceanului Indian, experţi însărcinaţi cu ancheta asupra dispariţiei avionului lucrează la recalcularea traiectoriei probabile a avionului.