Poliţiştii fac, joi, opt percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la sediile unor firme, la un complex comercial şi la locuinţele a trei persoane suspectate de evaziune fiscală, după ce au vândut pe internet bijuterii şi produse cosmetice contrafăcute.

Percheziţii sunt făcute de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor, la locuinţele a trei persoane, la sediul a două societăţi comerciale, la două puncte de lucru dintr-un complex comercial şi la un depozit, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Poliţiştii ridică înscrisuri de la două societăţi de curierat şi pun în executare cinci mandate de aducere.

Şapte persoane sunt suspectate, în acest caz, de evaziune fiscală şi punere în circulaţie de bijuterii şi cosmetice contrafăcute. Acestea ar fi fost vândute prin intermediul unei pagini de internet, fără evidenţierea operaţiunilor în contabilitate, pentru a nu fi plătite taxele şi impozitele datorate bugetului de stat, a precizat Poliţia Română.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, numai în ultimele două luni, de când suspecţii sunt monitorizaţi de poliţişti, prejudicul produs prin evaziune fiscală ar fi de aproximativ 100.000 de euro.

Sursele citate au precizat că bijuteriile şi produsele cosmetice contrafăcute erau vândute prin intermediul unui site care are punctul de lucru în complexul comercial Dragonul Roşu şi îi aparţine lui Bogdan Rădulescu, primul soţ al Mihaelei Rădulescu.

Cercetările sunt efectuate într-un dosar penal aflat sub supravegherea procurorilor de la Parchetul Tribunalului Bucureşti.