Trei persoane au fost ucise şi una rănită grav într-un atac armat care a avut loc sâmbătă în apropiere de Muzeul evreiesc situat în centrul Bruxellesului, a indicat serviciul de pompieri, potrivit Agerpres.

„Sunt şocat de omorul comis la Muzeul evreiesc. Mă gândesc la victimele pe care le-am văzut la faţa locului şi la familiile lor“, a reacţionat ministrul belgian de externe, Didier Reynders, care se afla cartierul Sablon, unde este situat muzeul, dar şi numeroase anticariate.

Reynders se afla din întâmplare în cartier şi este unul dintre primii martori. „Am auzit focuri de armă. M-am dus repede şi am văzut corpurile zăcând pe pământ“, a declarat Reynders.

Ministrul de interne belgian, dna Joëlle Milquet, se afla şi ea în cartier. A sosit la faţa locului la câteva minute după Reynders. Potrivit declaraţiilor sale, „totul duce la ideea că este vorba de un atentat antisemit“.

Trei persoane au murit, iar alta este în stare gravă în urma incidentului armat. Alte douăsprezece persoane sunt în stare de şoc şi primesc îngrijiri medicale.

Atacul a fost comis de indivizi înarmaţi care circulau la bordul unei maşini.