Patru persoane au fost reţinute, marţi, de procurorii bucureşteni, în dosarul reţetelor false prin a căror decontare s-a creat un prejudiciu de 3,5 milioane de euro, audierile în acest caz continuând la Poliţia Capitalei.
Numărul persoanelor reţinute marţi de procurorii bucureşteni, în dosarul reţetelor false prin a căror decontare s-a creat un prejudiciu de 3,5 milioane de euro, a ajuns la patru, una dintre ordonanţe fiind pe numele Iulianei Ilincea - reprezentant al farmaciilor Reţeta, conform unor surse judiciare.

Celelalte trei persoane reţinute până la această oră, în urma audierilor de la Poliţia Capitalei, sunt doi diriginţi de farmacii şi o persoană care ar fi intermediat achiziţiile de la firme fantomă, au precizat, pentru MEDIAFAX, sursele citate.

În acest dosar sunt vizaţi 13 medici şi farmacişti suspectaţi că au emis reţete false pentru bolnavii de cancer.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat, pentru MEDIAFAX, că medicii Otilia Georgescu, Emilia Niculescu-Mizil şi Aristica Poenaru, de la Secţia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni, se numără printre cei vizaţi în această anchetă.

La audieri au fost aduşi şi omul de afaceri sibian Ilie Vonica, proprietarul grupului Polisano din care face parte şi lanţul de farmacii Reţeta, şi Ioana Vonica, soţia acestuia, care ar fi vizată în dosar, potrivit aceloraşi surse.

Procurorii şi poliţiştii au făcut, marţi dimineaţă, 26 de percheziţii în Bucureşti, Sibiu, Dolj şi Ilfov, inclusiv la Spitalul Fundeni din Capitală.