Jucătoarea rusă Maria Şarapova, cap de serie numărul 8 şi locul 9 WTA, s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului Premier Mandatory de la Madrid, urmând să o întâlnească în ultimul act al competiţiei pe românca Simona Halep, cap de serie numărul 4 şi locul 5 WTA.
 
Şarapova a învins-o în semifinale, cu scorul de 6-1, 6-4, într-o oră şi opt minute, pe jucătoarea poloneză Agnieszka Radwanska, cap de serie numărul 3 şi locul 3 mondial.
 
Simona Halep a trecut în semifinale de sportiva cehă Petra Kvitova, a cincea favorită şi locul 6 mondial, scor 6-7 (4), 6-3, 6-2.
Halep şi Şarapova s-au mai întâlnit până în prezent de două ori, în 2012, la Indian Wells şi Beijing, în ambele meciuri impunându-se sportiva din Rusia.
 
Premiul pentru finalistele turneului de la Madrid este de 342.600 de euro şi 650 de puncte WTA.
 
Halep va juca duminică pentru prima dată o finală de turneu Premier Mandatory, cea mai importantă categorie de după Grand Slam. Ea a mai jucat anterior în semifinalele unui turneu Premier Mandatory, la Indian Wells, în luna martie, meci pierdut în faţa sportivei poloneze Agnieszka Radwanska.