Membrii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) vor picheta, miercuri, sediul Companiei Naţionale Poşta Română din Bucureşti, cerând în principal demiterea directorului general al CNPR, Ion Smeeianu, şi a directorului executiv, Rosita Alexe, a anunţat liderul sindicaliştilor, Matei Brătianu, într-o conferinţă de presă.

"Miercuri, 7 mai, vom organiza, începând cu ora 11,00, pichete la prefecturile judeţene din toată ţara şi la sediul Companiei Naţionale Poşta Română din Bucureşti, în Bulevardul Dacia nr. 140. De asemenea, duminică, 11 mai, începând cu ora 10,00, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, va avea loc un miting de protest, la care estimăm o participare de circa 5.000 de lucrători poştali. Marţi, 13 mai, va fi declanşată greva japoneză în toată ţara, iar joi, 15 mai, vor avea loc pichete la sediile oficiilor judeţene de poştă din toată ţara şi la sediul CNPR, începând cu ora 10,00. În cazul în care autorităţile competente ale statului vor ignora solicitările sindicatului, din data de 19 mai, liderii de sindicat, împreună cu reprezentanţi din structurile de conducere, vor intra în greva foamei", a declarat Matei Brătianu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, principala revendicare a sindicaliştilor se referă la demiterea directorului general al CNPR, Ion Smeeianu, şi a directorului executiv, Rosita Alexe. Salariile angajaţilor obişnuiţi ai Poştei Române au scăzut în acest an cu 10%, în timp ce salariile ''elitelor companiei' au crescut cu 18,5%, în medie, susţin sindicaliştii.