Cetăţeni din Polonia şi din ţările baltice (Lituania, Letonia şi Estonia) primesc paşapoarte ucrainene ca să poată lua parte la luptele împotriva separatiştilor proruşi, care se desfăşoară în sudul şi estul Ucrainei, susţine sâmbătă agenţia RIA Novosti, citând o sursă din Ministerul de Interne de la Kiev, potrivit Agerpres.

„Ministrul ucrainean de interne, Arsen Avakov şi directorul Serviciului de securitate ucrainean, Valentin Nalivaicenko, au emis pe 29 aprilie ordinul de pregătire a paşapoartelor ucrainene pentru 300 de cetăţeni polonezi şi din ţările baltice“, a declarat agenţiei sursa menţionată. Potrivit aceleiaşi surse, „cetăţenii din aceste ţări au funcţii de şefi militari şi consilieri de unităţi militare în luptele împotriva militanţilor pentru federalizarea Ucrainei din sud-estul ţării“.

Mari oraşe din estul Ucrainei, ca Doneţk, Harkov şi Lugansk, se află sub ocupaţia unor grupuri paramilitare înarmate proruse, care contestă autorităţile de drept de la Kiev şi terorizează populaţia ucraineană din zonă.