Zeci de români au fost exploataţi în Emiratele Arabe de o grupare care îi racola cu oferte generoase de muncă în străinătate. Patru persoane, printre care şi un italian, au fost reţinute de DIICOT după ce procurorii i-au filat câteva luni.

„Din materialul probator administrat în dosar rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada septembrie – decembrie 2013, membrii grupării infracţionale, trei români - Grigorescu Cristina, Stoica Remus Ovidiu şi Grigorescu Theodor Costin - şi cetăţeanul italian Galli Ilario Ivano, cu vârste între 28 şi 52 de ani, au recrutat, transportat şi exploatat mai multe persoane, de naţionalitate română, în Emiratele Arabe Unite, unde le-ar fi obligat să presteze servicii în interesul lor”, precizează DIICOT, într-un comunicat.

Totul se realiza prin firma unui italian, care îşi avea sediul la Timişoara. Victimelor li se promiteau locuri de muncă şi  un salariu de 1.500 de dolari pe lună. În realitate, odată ajunşi în Dubai, oamenii erau ţinuţi în condiţii improprii şi nu li se dădeau bani.

„Victimelor – 22 identificate până în prezent - le era prezentată o ofertă de muncă în domeniul construcţiilor, cu un salariu de 1.500 de dolari pe lună, un program de opt ore pe zi, cu plata pentru orele suplimentare efectuate şi cazare într-un loc decent. Numai că, potrivit anchetatorilor, odată ajunse în Dubai persoanele erau cazate în condiţii improprii şi nu erau renumerate pentru serviciile prestate”, mai arată DIICOT.

Trei din cele patru persoane au fost reţinute, astăzi, pentru 24 de ore, prin ordonanţa procurorului  D.I.I.C.O.T., fiind introduse în Arestul I.P.J. Timiş. Acestea urmează să fie prezentate magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.