Regimul termic va fi unul schimbător în următoarele două săptămâni, iar pentru zilele de Florii şi de Paşte există semnalul unor temperaturi normale pentru această perioadă, cu maxime de 20 de grade Celsius, a declarat directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Florinela Georgescu.

"De Paşte, avem o primă estimare a prognozei, deşi este la finalul perioadei de două săptămâni a prognozei pe care o emitem azi (luni, 7 aprilie - n.r.). Există semnalul ca până în Florii să mai avem variaţii de temperatură, adică va fi o săptămână cu vreme foarte schimbătoare. După jumătatea acestei săptămâni, va urma o nouă perioadă de răcire a vremii. Sperăm, însă, ca în ziua de Florii vremea să fie în normalul perioadei din punct de vedere termic, ceea ce înseamnă că posibil pe sudul şi, poate, şi pe vestul ţării, să avem temperaturi de 20 de grade . Pentru săptămâna următoare şi posibil pentru ziua de Paşte, sperăm într-o vreme ceva mai stabilă, deşi nu sunt excluse episoadele de precipitaţii. Există semnalul ca, în ziua de Paşte, să fie cel puţin din punct de vedere termic asemănări cu ziua de Florii, aşa cum spune şi tradiţia. O estimare exactă a temperaturilor de Florii va fi dată după ziua de joi. Acum semnalul este unul al unei vremi destul de normale din punct de vedere termic pe jumătatea de sud a ţării", a spus Georgescu, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte evoluţia vremii în primele trei luni ale anului, oficialul ANM a afirmat că în România a existat o abatere deosebit de ridicată din punct de vedere al temperaturilor.