Loteria Română se află în faţa unei situaţii cu care nu s-a mai întâlnit în ultimii 10 ani. Câştigătorul marelui premiu la categoria Loto 6/49 nu a revendicat nici până în ziua de azi suma de 1,8 milioane de lei, obţinută pe 30.12.2013, la tragerile suplimentare organizate de Loteria Română.

Potrivit regulamentului, persoanele ale căror bilete sunt desemnate câştigătoare la oricare din categorii au la dispoziţie 90 de zile pentru a-şi ridica banii.În condiţiile în care nu se prezintă la agenţiile loto de unde le-au achiziţionat, ei pierd suma, care nu se reportează ci intră în bugetul Loteriei Române. La final de an, o parte din sumă intră în bugetul de stat.
Singurele informaţii pe care le deţine Loteria Română cu privire la biletul câştigător este faptul că acesta a fost cumpărat de la o agenţie loto din Galaţi.

"Nu poţi să ştii nimic despre persoana respectivă, nici vârstă, nici sex, nici ocupaţie, până în momentul în care se prezintă cu biletul câştigător şi notifică agenţia", arată specialiştii.