Distrugătorul USS Truxtun a părăsit Marea Neagră după ce a participat la exerciţii împreună cu nave militare din România şi Bulgaria, anunţă publicaţia Stars and Stripes.

Nava militară americană a ieşit sâmbătă dimineaţă din Marea Neagră. USS Truxtun venise în Marea Neagră pe 7 martie, pentru exerciţii militare planificate, dar care au avut loc în contextul crizei din regiunea Crimeea, anexată de Rusia.

USS Truxtun face parte din grupul naval militar american USS George H.W. Bush, care va patrula timp de opt luni în Marea Mediterană.

În ultimele două săptămâni, distrugătorul american USS Truxtun a efectuat o serie de manevre militare în Marea Neagră, împreună cu nave din România şi Bulgaria.

Forţele Navale americane au explicat că este vorba de exerciţii militare "de rutină" care erau programate cu mult înainte de izbucnirea crizei din Ucraina.

Distrugătorul USS Truxtun (DDG-103, în terminologia NATO) face parte din clasa Arleigh Burke, fiind echipat cu sisteme de artilerie, rachete şi torpile şi având capacitatea de neutralizare a navelor inamice.