Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa va fi anchetat în stare de libertate sub control judiciar. Nicuşor Constantinescu este acuzat de 24 de infracţiuni de abuz în serviciu şi un prejudiciu de 30 de milioane euro.

Şeful CJ şi unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Radu Mazăre este acuzat că a blocat constant controalele Curţii de Conturi, comiţând astfel un abuz. În plus Constantinescu este acuzat şi de faptul că nu a pus în executare hotărârile instanţelor prin care era obligat să emită certificate de urbanism pentru centrale eoliene.

Constantinescu a fost dus miercuri la audieri cu mascaţii la sediul central al DNA din Bucureşti. Procurorii au efectuat miercuri percheziţii la domiciliul său şi la sediul Consiliului Judeţean. Nicuşor Constantinescu este cercetat într-un nou dosar de corupţie. La finalul audierilor de miercuri 19 martie Nicuşor Constantinescu a fost reţinut pentru 24 de ore şi DNA iar judecătorii au dispus cerctarea sa în stare de arest/anchetarea în stare de libertate.