Dosarul de trafic de minori în care apar numele a doi foşti fotbalişti de la FC Vaslui, internaţionalul Paul Papp şi Silviu Bălace, în calitate de foşti clienţi ai unor fete exploatate sexual, a fost trimis în instanţă de către procurorii de crimă organizată.

Procurorii vasluieni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) l-au trimis în judecată pe bărbatul de 48 de ani care ar fi exploatat sexual cel puţin cinci fete care i-au avut drept clienţi, printre alţii, şi pe foştii jucători de la FC Vaslui Paul Papp şi Silviu Bălace, transmite Mediafax.
Numele celor doi fotbalişti, făcute publice oficial de către anchetatori, apar în dosar în calitate de martori.

"Cei doi jucători, Papp Paul şi Bălace Sliviu, au fost audiaţi în această cauză în calitate de martori. Dosarul a fost trimis în instanţă, urmând ca inculpatul Rusu Viorel să fie judecat pentru trafic de persoane şi de minori", a declarat, miercuri, şeful DIICOT Vaslui, Mihaela Iosipescu.

Bărbatul de 48 de ani a fost arestat preventiv de Tribunalul Vaslui în urmă cu o lună, după ce ar fi exploatat sexual, în municipiul Vaslui şi în străinătate, cel puţin cinci tinere, printre clienţi figurând şi jucători aflaţi sub contract cu echipa de fotbal FC Vaslui.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a racolat, începând cu anul 2011, mai multe eleve de la diferite licee din municipiul Vaslui pe care apoi le-a obligat să practice prostituţia, prin constrângeri fizice şi morale. Exploatate sexual, într-o primă fază, în municipiul Vaslui, tinerele erau apoi duse în Irlanda şi Elveţia unde, de asemenea, erau constrânse să se prostitueze.
Printre clienţii elevelor, susţin anchetatorii, s-au aflat inclusiv jucători aflaţi sub contract cu formaţia de fotbal FC Vaslui.
Cercetările în acest caz au fost declanşate încă din anul 2011, în baza unor informaţii primite de către procurorii DIICOT.

În prezent, internaţionalul Paul Papp evoluează, sub formă de împrumut de la formaţia italiană Chievo Verona, la echipa de primă ligă Astra Giurgiu. În ceea ce-l priveşte pe Silviu Bălace, acesta joacă la formaţia tot din primul eşalon fotbalistic ACS Poli Timişoara.