Fotograful român Vlad Eftenie este câştigătorul categoriei Open Low Light din cadrul Sony World Photography Awards.
Selectată dintre 70.000 de înscrieri, realizarea lui Eftenie este extraordinară din punctul de vedere al volumului de fotografii din care a fost aleasă imaginea câştigătoare.

Vlad Eftenie, care locuieşte în Bucureşti şi este lector în cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, a obţinut locul întâi în cadrul categoriei Open Low Light cu imaginea intitulată “First Snow” (Prima zăpadă). Aceasta a fost realizată în staţia tramvaiului 41, pe bulevardul bucureştean Turda, şi surprinde doi pietoni în mijlocul ninsorii.

“Odată cu venirea întunericului, starea vremii s-a deteriorat şi am ezitat să utilizez camera foto. În acel moment, am observat o compoziţie interesantă: pietonii traversau bulevardul în lumina farurilor autoturismelor, iar totul era animat de fulgii de zăpadă, spulberaţi de vântul rece. Maşinile înaintau foarte încet, condiţiile de lumină erau dificile şi femeia cu umbrela părea împietrită în timp. Atunci am decis să scot camera foto şi să imortalizez momentul, care a coincis cu prima zăpadă a anului.”, mărturiseşte Eftenie.