Un număr de telefon mobil VIP a fost vândut cu peste două milioane de dolari la o licitaţie de caritate din Abu Dabi, Emiratele Arabe Unite, relatează presa internaţională.

Numărul 777-7777 şi abonamentul extrem de avantajos care îl însoţeşte, oferit de compania de telefonie Etisalat, a fost cumpărat cu 7.877.777 de dirhami, echivalentul a 2,1 milioane de dolari, relatează bbc.com. Însă memorabilul număr nu este cel mai mare câştig al cumpărătorului. El a primit, de asemenea, un contract pe o perioadă de doi ani pentru un pachet Diamond Plus, care include 22.500 de minute de convorbiri telefonice, 22.500 de mesaje text şi 100GB de date transferate prin internet, în fiecare lună. Acestea reprezintă echivalentul a 12 de ore de apeluri şi 725 de SMS-uri în fiecare zi. Pe site-ul Etisalat, pachetul standard VIP costă aproximativ 230 dolari pe lună.

În cadrul aceleiaşi licitaţii caritabile au fost scoase la vânzare şi alte numere de telefon, mai puţin râvnite decât primul. Numărul 777-7770, de exemplu s-a vândut cu aproximativ 340.000 de dolari. Sutele de ofertanţi care au participat la eveniment nu au fost alungaţi de avertismentele emise, cu câteva zile înainte, de instituţia care reglementează telefonia mobilă în EAU, potrivit cărora oficialii au dreptul să modifice sau să retragă numerele speciale, întrucât ele sunt în proprietatea guvernului.