Trei dintre cei patru italieni acuzaţi de uciderea Andreei Cristina Marin, românca de 24 de ani găsită moartă pe o plajă din provincia italiană Macerata, au fost condamnaţi la câte 30 de ani de închisoare. Un al patrulea italian, care a primit 22 de ani de închisoare în primă instanţă, va contesta decizia la o curte superioară.

Curtea de Apel din Ancona, Italia, a confirmat recent condamnările la 30 de ani de închisoare emise cu procedură prescurtată pentru Sandro Carelli, de 59 de ani, care a comandat omorul româncei, şi pentru doi dintre cei trei executanţi materiali, Sebastian Capparucci şi Silvio Giarmanà, de 28 de ani. Al treilea presupus autor material al crimei, Valentino Carelli, fiul lui Sandro, condamnat în primă instanţă la 22 de ani de închisoare, va face recurs la Curtea de Casaţie, relatează gazetaromaneasca.com.

În dimineaţa zilei de 27 ianuarie 2012, pe o plajă din Porto Potenza Piceno, provincia Macerata, a fost găsit trupul neînsufleţit al Andreei Cristina Marin. Tânăra era întinsă cu faţa în jos, avea craniul zdrobit şi era acoperită parţial cu nisip. Poliţiştii au descoperit că a fost ucisă într-un bloc din apropiere, unde locuia. Au fost găsite urme de sânge şi materie cerebrală din ascensorul blocului până pe plaja alăturată, unde cadavrul a fost abandonat.

Fata, care locuia cu chirie în bloc de circa 20 de zile, lucra într-un club de noapte din Porto Recanati. Într-un astfel de club ea l-a cunoscut, cu patru ani înainte, pe Sandro Carelli, cu care a început o relaţie. După ce l-a părăsit pentru un italian mai tânăr, Carelli a angajat doi bărbaţi să o agreseze, supervizaţi de fiul său. Loviturile aplicate au dus la moartea tinerei.