Veste extraordinară pentru familia lui Michael Schumacher. Schumacher respiră singur, fără ajutorul aparatelor, şi inţelege ce i se transmite. Managerul lui Michael Schumacher, Sabine Kehm, a mers la Salonul Auto de la Geneva şi a fost auzită de un jurnalist de la cel mai citit ziar italian când ii spunea lui Luca di Montezemolo, fostul preşedinte Ferrari, că Schumacher este în afara pericolului.

"Da, aşa aş spune. Dar starea lui e în continuare serioasă şi e greu de spus că toate riscurile au trecut. Dar este clar că starea lui Michael Schumacher nu mai este atat de sensibilă ca la inceput", a spus Sabine Kehm, conform La Gazetta dello Sport, cotidian citat de sport.ro.

Soţia lui Schumacher, Corinna, şi-a petrecut ziua de naştere alături de fostul pilot şi l-a implorat să se trezească. Se pare că încercarea ei a avut efect. Potrivit La Gazzetta dello Sport, Michael Schumacher înţelege ce i se transmite, chiar dacă nu este conştient 100%.

Fostul pilot de Formula 1 a căzut în timp ce schia în staţiunea franceză Meribel, pe 29 decembrie 2013, si s-a lovit cu capul de o piatră. Schumacher a fost transportat de urgenţă la Spitalul din Grenoble, acolo unde doctorii au decis să-l bage în comă indusă, pentru a-i proteja creierul, grav afectat în urma loviturii.

După mai bine de o lună, doctorii au hoărât să inceapă procedura de scoatere din comă, numai că incă n-au reusit, din cauza unor complicatii, conform informatiilor furnizate de presa din Germania.