Baza de Salvare Aeromedicală Galaţi va beneficia, cel mai probabil din luna aprilie, de un elicopter SMURD care va deservi judeţele Brăila, Tulcea, Buzău, Vrancea şi Galaţi. Aparatul de zbor va îndeplini şi misiuni transfrontaliere în Republica Moldova, dar va interveni şi la accidentele rutiere de pe Autostrada Soarelui. Intervenţia elicopterelor va fi gestionată prin dispeceratele integrate ale Ambulanţei.

În acest context, la sfârşitul săptămânii trecute, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, doctorul Raed Arafat, a verificat îndeplinirea condiţiilor de infrastructură pentru operarea elicopterului SMURD, care urmează să fie adus în judeţul Galaţi, cel mai probabil în luna aprilie, se arată într-un comunicat al MAI.

„Aeronava SMURD din Galaţi va deservi cinci judeţe - Galaţi, Brăila, Tulcea, Buzău, Vrancea, în baza notei aprobate de premierul Victor Ponta în şedinţa de Guvern, la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate naţională şi ministru interimar al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Elicopterul va executa, de asemenea, misiuni transfrontaliere în Republica Moldova, acelaşi tip de misiuni fiind asigurat şi cu ajutorul elicopterului SMURD, care deja se află la Iaşi”, mai precizează sursa citată.