Luni, 3 martie, la Tribunalul din Pretoria începe procesul în care campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius este acuzat de uciderea iubitei sale Reeva Steenkamp, la 14 februarie 2013.

Oscar Pistorius a ajuns în cursul dimineţii la tribunal îmbracat într-un costum de culoare închisă, cu cravata neagră şi camaşa albă. Oscar Pistorius a intrat în sală cu capul în pământ. El riscă 25 de ani de închisoare.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a fost inculpat pentru uciderea cu premeditare a prietenei sale, după ce a împuşcat-o mortal pe aceasta, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013. Pistorius nu a negat niciodată că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp, dar a susţinut încă din prima zi că este vorba de o neînţelegere.

El a spus că a crezut că în casă i-au intrat hoţii şi că a tras focuri de armaă fără să ştie ca Reeva s-a trezit pentru a merge la baie. Reeva Steenkamp, in varsta de 29 de ani, era fotomodel sud-african si prezentatoare TV. Procesul extrem de mediatizat ar urma să dureze trei săptămâni.