Real Madrid a obţinut cea mai clară victorie din optimile de finală ale Ligii Campionilor, impunându-se cu 6-1 în deplasare în faţa germanilor de la Schalke 04. Partida nu a avut practic istoric, spaniolii având deja 2-0 în minutul 21, după golurile marcate de Benzema şi Gareth Bale.

În debutul părţii secunde, Cristiano Ronaldo a înscris şi el, apoi Benzema şi Bale au făcut dubla şi au dus scorul la 5-0.
Ronaldo nu s-a lăsat mai prejos şi a punctat din nou pe final, înainte ca Huntelaar să reuşească golul serii, şut din voleu, din afara careului, sub bară, în prelungirile partidei.

Învingătoare cu un scor incredibil pentru această fază a competiţiei, Real Madrid şi-a asigurat practic prezenţa în sferturile de finală, returul de pe teren propriu urmând să conteze doar pentru palmares.

În celălalt meci al serii, la Istanbul, Galatasaray şi Chelsea au încheiat la egalitate, scor 1-1. Echipa antrenată de Jose Mourinho a marcat prima, în minutul 9, prin spaniolul Fernando Torres, gazdele egalând la mijlocul reprizei a doua, în urma golului înscris de Chedjou.