Peste 80 de dosare penale au fost întocmite pe numele unor şoferi prinşi băuţi la volan, în cadrul controalelor organizate în noaptea de vineri spre sâmbătă, în toată ţara. Poliţiştii de la Rutieră au dat 182 de sancţiuni contravenţionale celor care conduceau sub influenţa alcoolului, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Poliţiştii de la rutieră şi de la ordine publică, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din IGPR, au făcut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, controale în toată ţara, pentru prevenirea accidentelor rutiere, potrivit Mediafax.

Potrivit IGPR, au fost opriţi în trafic peste 15.000 de şoferi, fiind efectuate 31 de teste pentru depistarea substanţelor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora. 

Poliţiştii au constatat 207 infracţiuni, din care 81 pentru conducerea unui autovehicul cu o concentraţie de alcool în sânge mai mare decât limita legală.

De asemenea, pentru neregulile constate, poliţiştii au aplicat peste 5.500 de contravenţii la regimul circulaţiei rutiere. 

„Dintre acestea, 182 au fost pentru pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru care au fost aplicate amenzi de la 765 la 1.700 de lei. Ca măsură complementară, faţă de aceştia, poliţiştii au dispus reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 zile”, se mai arată într-un comunicat al IGPR.

În Capitală, 15 şoferi au fost amendaţi şi au rămas fără permis pentru 90 de zile după ce au fost prinşi băuţi la volan, la acest razii în trafic.

La acţiune au participat peste 2.200 de poliţişti, dintre care 1.216 de poliţişti rutieri şi 991 de la structurile de ordine publică, precum şi doi câini specializaţi în depistarea drogurilor.