O aeronavă a companiei Ethiopian Airlines, care se deplasa de la Addis Abeba către Roma, a aterizat la Geneva, în Elveţia, după ce ar fi fost deturnat, relatează luni BBC News Online.

Conform postului de televiziune Sky News, avionul Boeing 767 a fost "obligat să se îndrepte" către Geneva.  Un purtător de cuvânt al aeroportului a confirmat luni pentru agenţia ATS că un avion a fost deturnat în timpul zborului şi obligat să aterizeze pe aeroportul din Geneva, fără a oferi alte precizări.

Toţi pasagerii şi echipajul sunt în siguranţă. Acestora li se acordă asistenţă medicală şi psihologică pe aeroportul Cointrin din Geneva, care a fost închis până la noi ordine. Unii dintre pasageri sunt percheziţionaţi şi audiaţi, a precizat purtătorul de cuvânt.

Deocamdată nu se ştie care sunt revendicările exacte ale celui sau celor care au deturnat avionul. Potrivit primelor informaţii însă, aceştia ar fi cerut azil politic în Elveţia. Zborul 702, care plecase din Addis Abeba la ora locală 00.30 (23.30 ora României), urma să ajungă în capitala italiană, Roma, la ora locală 04.40 (05.40 ora României).