După ce furtuna Ulla a lovit dur sâmbătă în Marea Britanie şi Franţa, peste 115.000 de locuinţe sunt lipsite de energie electrică. De asemenea, se înregistrează serioase probleme în transportul rutier, precum şi numeroase alunecări de teren.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în area Britanie, din cauza intemperiilor .  

Fluviul Tamisa ar putea atinge în acest weekend niveluri record. În cursul după-amiezii, aproape 85.000 de locuinţe erau lipsite de energie electrică în Marea Britanie, faţă de 140.000 sâmbătă dimineaţă, potrivit companiei Energy Networks Association (ENA).

În Franţa, circa 30.000 de locuinţe erau sâmbătă seară în continuare fără curent electric, după cum a anunţat Electricité Réseau Distribution France (ERDF) care a reuşit să remedieze avariile la o parte dintre cei 85.000 de abonaţi rămaşi iniţial pe întuneric.

În Marea Britanie, transporturile feroviare şi rutiere au fost puternic afectate ca urmare a copacilor dezrădăcinaţi şi alunecărilor de teren, chiar dacă situaţia s-a ameliorat în timpul zilei.

Rafale de vânt cu o viteză de până la 130 de kilometri pe oră şi ploile puternice au continuat sâmbătă, cu precipitaţii ce vor putea atinge până la 40 de cm în sud-vestul Angliei şi sudul Ţării Galilor. Pentru duminică este prevăzută o ameliorare a stării vremii.

Această furtună este cea mai recentă dintr-o lungă serie care s-a abătut în ultimele săptămâni asupra Marii Britanii, confruntată cu una dintre cele mai ploioase ierni.