Simona Halep a reuşit sâmbătă o partidă extraordinară în semifinalele turneului WTA de la Doha, unde a învins-o pe Agnieszka Radwanska, a doua favorită a turneului.

Condusă cu 5-2 în primul set, Halep a revenit uluitor şi a câştigat cinci game-uri consecutive, ca în setul secund să înceapă cu un break şi să se impună în final cu 7-5, 6-2 în faţa polonezei. Halep, numărul zece mondial şi a şaptea favorită a turneului, s-a calificat astfel în finala turneului din Qatar, unde o va întâlni pe nemţoaica Angelique Kerber.

Halep şi-a asigurat, prin acest succes, un cec de 220.200 dolari şi 585 puncte WTA.

Pentru Simona Halep (22 ani) este a zecea finală WTA din carieră, după ce anul trecut a câştigat şase turnee, la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, anterior pierzând finalele de la Bruxelles (2012) şi Fes (2010, 2011). Simona a câştigat singurul meci cu Kerber (26 ani, 9 WTA) în 2009, la turneul ITF de la St Raphael, cu 5-7, 6-2, 7-5.

La Ploieşti, finala turneului de la Doha poate fi urmărită pe un ecran gigant la Yell Wolf Pub, pubul suporterilor petrolişti. Duminică, 16 februarie, de la ora 17.00, ploieştenii sunt aşteptaţi pentru a vedea cum Simona Halep câştigă turneul din Quatar. Mai mult, pentru a întreţine atmosfera, prima bere este din partea casei.