Patinatorul român Zoltan Kelemen s-a calificat de pe ultimul loc pentru programul liber al probei masculine de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci.Kelemen a încheiat programul scurt pe locul 24 din 30 de concurenţi, cu 60,41 puncte.
În urmă cu patru ani, la Vancouver, românul nu a reuşit să intre în finală.

Zoltan Kelemen a profitat şi de retragerea favoritului gazdelor, Evgheni Pluşenko, care s-a accidentat la încălzire. Campion olimpic la Torino, în 2006, şi medaliat cu argint în 2010, Pluşenko a simţit o durere după o aterizare la executarea unui triplu Axel. Patinatorul rus de 31 de ani a reuşit însă să obţină o medalie la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice, aurul în concursul pe echipe, introdus în premieră la Soci.

„Desigur că sunt dezamăgit, chiar dacă sunt mulţumit pentru aurul olimpic câştigat cu echipa. Însă astăzi am avut o aterizare oribilă după o săritură şi am simţit o durere la spate”, a explicat Pluşenko.

Lider după programul scurt este japonezul Yuzuru Hanyu, cu 101,45 puncte, urmat de canadianul Patrick Chan (97,52 puncte) şi de spaniolul Javier Fernandez (86,98 puncte). Programul liber va avea loc vineri, de la ora 17.00.