Mobilizarea era vizibilă miercuri în zonele inundate din Marea Britanie, după ce premierul David Cameron, care a fost dur criticat pentru ritmul lent al operaţiunilor de salvare, a dispus dislocarea de fonduri de urgenţă pentru ajutorarea sinistraţilor, în timp ce noi precipitaţii abundente sunt aşteptate în ţară, informează AFP.

În timp ce o parte din sud-vestul Marea Britanii se află sub ape de la Anul Nou şi inundaţiile au ajuns până aproape de Londra, ploile şi rafalele de vânt cu viteza de până 160 km/h stârnesc îngrijorări în legătură cu o deteriorare în continuare a situaţiei.
Paisprezece alerte de inundaţii severe, însemnând un risc de decese, s-au menţinut în Berkshire şi Surrey, două regiuni din vestul Londrei.

Circa 2.000 de militari au fost dislocaţi pentru a construi diguri cu ajutorul sacilor de nisip şi pentru a oferi ajutor sinistraţilor, a declarat generalul Patrick Sanders, responsabil de coordonarea efortului militar. 'Alte câteva mii' vor fi mobilizaţi în cazul în care va fi nevoie, a adăugat el.