În data de 11 februarie 2014, în jurul orei 16.55, a avut loc în incinta OMV PETROM S.A. – Rafinăria Petrobrazi, (operator SEVESO la limita superioară, risc major) în zona RGF ( Recuperare Gaze Facla ) din apropierea drumului 1 A, Secţia Utilităţi - Instalaţia Termohidro, unde se executa operaţiunea „Desfundat şi spălat conducta RGF“, un eveniment in care au fost implicaţi doi operatori angajaţi ai contractorilor lucrării.

În timpul desfăşurării unor proceduri de spălare cu apă presurizată a unei conducte de gaze de proces (DN 250 mm), din sistemul de recuperare gaze facla s-a produs o degajare de gaze, care a condus la intoxicarea celor doi lucrători. Imediat victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde au rămas internate, unul din cei doi spitalizaţi aflându-se în stare de comă.

La nivelul autorităţilor competente judeţene (APM Prahova, ISU Prahova, GNM-CJ Prahova, ITM Prahova, IPJ Prahova), s-a constituit comisia de control în vederea verificării pe teren. Zona RGF unde s-a produs evenimentul a fost delimitată şi asigurată cu pază.