Noi dezvăluiri zguduie Vaticanul. De această dată este vorba despre o reţea de pedofilie în care ar fi implicaţi numeroşi minori români, din şi din alte ţări ale Europei de Est. Dezvăluirea vine chiar din rândul clericilor din partea unui fost preot italian, care a denunţat recent la comandamentul carabinierilor, existenţa acestei reţele, iar Corriere della Sera, Il Matino, Menti Informatiche, La Depeche şi alte publicaţii scriu în detaliu despre cazul de faţă.

Don Patrizio Poggi, în vârstă de 46 de ani, le-a declarat autorităţilor italiene că un fost carabinier era cel care le procura prelaţilor băieţii pentru partidele de sex.

Potrivit declaraţiilor lui Poggi, adolescenţii români, printre care numeroşi minori, ar fi fost recrutaţi de carabinier în localurile de noapte din incinta gării Termini de la Roma şi ar fi fost obligaţi să întreţină raporturi sexuale cu nouă preoţi italieni, în câteva biserici de la periferia din nordul capitalei Italiei. Pentru fiecare raport sexual, românii ar fi primit sume de bani care variază între 150 şi 500 de euro.