Ar putea să treacă săptămâni sau luni până când Michael Schumacher să se trezească din starea de comă artificială indusă de medici, relatează Daily Mail. Mai mult, este posibil ca acesta să nu-şi revină complet după accident.

Michael Schumacher va lupta mult timp pentru a supravieţui, fiind posibil ca fostul pilot de Formula 1 să aibă nevoie de săptămâni sau luni pentru a se trezi din comă artificială indusă de medici după accidentul pe care l-a avut la schi.

Medicii îi reduc anestezicul gradual, în timp ce efectuează teste care îi verifică reflexele, pentru a afla dacă nervii care fac legătura între creier şi muşchi mai funcţionează.

Specialiştii au atenţionat că deocamdată este neclar dacă Michael Schumacher îşi va reveni complet după accident.

Doctorii spitalului din Grenoble au spus zilele trecute că a trecut încă o etapă din procesul de trezire, iar Schumacher "răspunde instrucţiunilor" fără probleme, a transmis postul de televiziune Sky Germania, citat de ziare.com.

Starea lui Michael Schumacher este din ce în ce mai bună, astfel că va continua scoaterea din comă. Dacă ar fi reacţionat negativ, medicii ar fi mărit doza de sedative pe care i-o administrează lui Michael Schumacher.

"Dacă reflexele lui Michael Schumacher funcţionează, vor urma noi teste pe care doctorii le vor face", a declarat Heinz Peter Moecke, de la Clinica din Hamburg.

Pe 29 decembrie, Michael Schumacher a avut un accident pe o pârtie de schi din Franţa şi s-a lovit cu capul de o piatră. Fostul campion de Formula 1 a fost transportat urgent la spital, unde i s-au făcut trei operaţii. Conform celui mai recent buletin medical oficial, situaţia e în continuare critică, dar este stabilă.