Din cauza vântului puternic, sâmbătă, o bucată din acoperişul Teatrului Evreiesc de Stat din Capitală a fost smulsă. Maia Morgenstern, directoarea instituţiei, a declarat că acum clădirea care găzduieşte teatrul arată „ca o cutie fără capac“.

După ce vântul a rupt o bucată de 80 de metri pătraţi din acoperişul clădirii în care funcţionează Teatrul Evreiesc din Capitală,  Maia Morgenstern a declarat că în acest moment clădirea arată precum „o cutie desfăcută, o cutie fără capac“, precizând că apa curge pe scenă şi în teatru, potrivit Mediafax.

În ceea ce priveşte spectacolele care ar fi trebuit să aibă loc pe scena teatrului, Maia Morgenstern a declarat că acestea vor fi suspendate. „Ieri  a fost suspendat spectacolul (Stele rătăcitoare, n.r.)“, a declarat actriţa.

De asemenea, Maia Morgenstern a spus că astăzi ar fi trebuit să se joace spectacolul „Janka“, care prezintă mărturia autentică a unei femei din Sighetul Marmaţiei, ce a supravieţuit lagărelor de concentrare naziste. Ca orice supravieţuitor, se arată a fi un om puternic, dar măcinat de vina de fi trăit.

„Astăzi este un moment cu totul special. În preajma zilei de 27 ianuarie, ziua comemorării victimelor Holocaustului, aveam un spectacol dedicat exact acestui eveniment. Îşi anunţaseră prezenţa un public foarte numeros, ce ar fi venit şi, probabil, că vor veni. Mă îndrept către teatru pentru că nu pe toţi i-am putut anunţa. Era un eveniment pentru a aduce un omagiu, respect, celor care au pierit, victimelor Holocaustului“, a declarat actriţa.

Nu e prima dată când au loc astfel de incidente. La un moment dat, s-a prăbuşit un coş de aerisire, iar autorităţile au fost informate despre această situaţie, după cum povesteşte Maia Morgenstern. Actriţa spune că este îngrijorător faptul că pot exista victime în astfel de situaţii, cu atât mai mult cu cât în apropiere se află şi o grădiniţă.