Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo în această seară, iar codul portocaliu a fost restrâns la 13 judeţe şi Bucureşti, în timp ce în 14 judeţe va fi cod galben de ninsori şi viscol.

Codul este valabil până duminică la ora 22.00.

În intervalul menţionat, viscolul puternic va continua în cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei, în sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură. În aceste regiuni, dar cu precădere în judeţele Buzău, Brăila, Vrancea şi Ialomiţa, viteza vântului la rafală va depăşi temporar 70-80 km/h, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

În sud-estul Dobrogei, mai ales la începutul intervalului, vor mai fi ploi şi lapoviţe, moderate cantitativ şi izolat se va depune polei.

În zonele vizate de codul galben - Oltenia, vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei şi jumătatea nordică a Moldovei - va ninge, dar viteza vântului la rafală va fi de până la 45-50 km/h.

Premierul a anunţat, de altfel, că următoarele 24 de ore sunt dificile.  El a făcut un apel către şoferi să nu plece pe drumurile afectate de zăpadă, decât în situaţii excepţionale, arătând că persoanele care nu respectă această recomandare denotă un semn clar de inconştienţă.

Victor Ponta a arătat că vor mai fi încă 24 ore extrem de dificile, până duminică seara, şi că Poliţia are toată autoritatea să oprească circulaţia pe anumite drumuri.

Premierul a cerut şi instituţiilor implicate în operaţiuni de intervenţii să funcţioneze la capacitate maximă.

21 de drumuri naţionale erau închise sâmbătă la ora 19.00, potrivit CNADNR.