Chinezoaica este, în sfârşit, campioană la Melbourne, după victoria în faţa slovacei Dominika Cibulkova.

Na Li, care mai ajunsese de două ori în finală la Australian Open, s-a impus azi, după două seturi foarte diferite, scor 7-6 (3), 6-0, în faţa învingătoarei din sferturile de finală a româncei Simona Halep.

Cea mai titrată jucătoare de tenis din Asia (n.r. - sportiva în vârstă de 31 de ani are în palmares şi un succes la Roland Garros) a început destul de greu meciul, însă după o oră şi 20 de minute a câştigat primul set, la tie-break, depăşind rezistenţa energică a slovacei Cibulkova.

Manşa secundă, în care Dominika - aflată la prima ei finală de Grand Slam - a cedat complet, s-a încheiat după nici măcar o jumătate de oră, iar titlul de la Australian Open va ajunge, în sfârşit, în vitrina de trofee a lui Li Na.

Cibulkova, care a primit cadou în primul set 25 de puncte din partea chinezoaicei, nu a făcut faţă deloc jocului mult mai curat al asiaticei, care câştigase şi celelalte patru confruntări directe.

Mâine, de la ora 10.30, la Melbourne se dispută finala masculină, dintre Rafael Nadal şi Stanislas Wawrinka. Elveţianul nu a reuşit să câştige niciodată în faţa ibericului în precedentele 12 meciuri directe. Mai mult, Stan nu a reuşit să câştige nici măcar un set în aceste partide.