Vânzările de marijuana în statul american Colorado au atins cote-record. Magazinele de cannabis au adunat peste cinci milioane de dolari doar în prima săptămână de la legalizarea comercializării.

Autorităţile locale au înfiinţat acum chiar şi circuite turistice pe plantaţiile de cannabis din Colorado.

Magazinele din statul american Colorado abia au făcut faţă cererii de cannabis. Drogul a devenit legal în acest stat începând cu prima zi din acest an, iar americanii au stat la cozi imense pentru a fi siguri că îşi vor cumpăra o doză.

Profiturile au întrecut aşteptările distribuitorilor. Într-o singură săptămână, vânzările au depăşit cinci milioane de dolari. Pentru a se sigura că vânzările vor creşte în continuare, autorităţile din Colorado organizează tururi pe plantaţiile de cannabis în întreg statul.

Preţul unui gram de cannabis ajunge până la 20 de dolari, echivalentul a aproximativ 70 de lei, însă este suficient, spun tinerii de peste ocean, pentru câteva clipe de neuitat.

Legalizarea consumului nu înseamnă însă că s-a renunţat la orice restricţie. De exemplu, consumul de marijuana în locuri publice a rămas interzis, lucru care îi deranjează prea puţin pe localnici.