Un incendiu a cuprins, vineri, o suprafaţă împădurită din comuna băcăuană Agăş, unde au ars şase hectare de litieră şi resturi de buşteni.

După ce au parcurs peste un kilometru pe jos din cauza terenului greu accesibil, pompierii au reuşit, în câteva ore de intervenţie, să localizeze incendiul în acea suprafaţă de şase hectare.

"Cu ajutorul lopeţilor şi motofierăstraielor, pompierii au creat o fâşie lungă de aproximativ 1,3 kilometri şi lată de şase metri pentru a nu mai permite flăcărilor să se extindă. Incendiul se manifestă în continuare în acea suprafaţă de şase hectare, unde mai există jăratic şi cioate care fumegă. De aceea, 26 de pompieri vor rămâne şi peste noapte acolo pentru a înlătura pericolul, care ar putea apărea în cazul unui vânt puternic, de extindere a incendiului. De mâine (n.r.-sâmbătă) se vor relua acţiunile de stingere a acelor focare din suprafaţa de şase hectare", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Tot în comuna Agăş, judeţul Bacău, în luna mai 2013 au ars aproximativ 50 de hectare de litieră şi resturi de buşteni, incendiul fiind lichidat în cinci zile.