Medicul Şerban Brădişteanu a fost achitat de către Tribunalul Bucureşti în dosarul în care procurorii DNA l-au acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită.

Şerban Brădişteanu a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi luare de mită, în legătură cu achiziţionarea de aparatură medicală pentru penitenciare.

Procurorul DNA a cerut condamnarea lui Brădişteanu la 10 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor abuz în serviciu şi luare de mită, dar şi menţinerea sechestrului pe bunurile deţinute de medic. Iniţial, Brădişteanu a fost achitat de Tribunalul Bucureşti, pe 3 decembrie 2009, însă dosarul s-a reîntors spre rejudecare la aceeaşi instanţă, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.

Şerban Brădişteanu, şef de secţie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 2007, fiind acuzat că ar fi primit mită aproape patru milioane de euro de la o firmă ce distribuia produse medicale, în schimbul trucării unor licitaţii.