Un număr de 16 cupluri de tineri îndrăgostiţi s-au căsătorit în noaptea de Revelion la Poarta Sărutului, în cadrul unei ceremonii oficiate de primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, informează Mediafax.

Căsătoriile au fost oficiate la câteva minute după focul de artificii de la miezul nopţii, câteva sute de persoane asistând la ceremonia care a avut loc la opera realizată de Constantin Brâncuşi.

Cuplurile care au spus DA în faţa ofiţerului de stare civilă provin din diferite localităţi ale ţării, aceştia înscriindu-se la Primărie încă de la începutul lunii decembrie, când au achitat şi o taxă de 400 de lei, municipalitatea oferindu-le, în schimb, pe lângă actele de căsătorie, şi un tort şi o sticlă de şampanie.

Primarul Florin Cârciumaru a menţionat că până acum, de-a lungul anilor, a oficiat peste 180 de astfel de căsătorii şi niciun cuplu nu a divorţat, lucru care le dă încredere şi celorlalţi tineri care vor să vină aici pentru a-şi uni destinele.

Următoarele căsătorii pe care primarul le va oficia la Poarta Sărutului vor fi de Ziua Îndrăgostiţilor, dacă vor exista cupluri interesate de acest lucru.