1.500 de kg de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, deţinute fără respectarea prevederilor legale, au fost descoperite de poliţiştii prahoveni, la sediul unei societăţi comerciale.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Prahova au efectuat un control la sediul unei societăţi comerciale din comuna Blejoi.

Activitatea face parte din acţiunea desfăşurată la nivel naţional de Poliţia Română, „Foc de Artificii“, pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă 2013/2014.

În urma verificărilor efectuate, într-un spaţiu închiriat spre depozitare şi deţinut de către administratorul societăţii, poliţiştii au identificat 1.500 de kg de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice (738 de bombe, 72 de mine, 2.880 de  petarde, 91 de baterii de artificii cu 200 amorsori şi 300 de guri de foc), din clasele II, III şi IV, fără ca societatea să deţină autorizaţie emisă pentru spaţiul de depozitare.

În cauză, pe numele administratorului societăţii comerciale a fost întocmit dosar penal, iar obiectele pirotehnice descoperite au fost ridicate în vederea cercetărilor.