300 de turişti au rămas blocaţi în staţiunea Rânca, judeţul Gorj, după ce un drum naţional a fost închis din cauza viscolului, informeazăRomânia Tv. Pe zeci de şosele şoferii abia circulă din cauza zăpezii. Staţiunea Rânca,  aflată la 1600 de metri altitudine, a rămas izolată după ce drumul naţional 67C a fost închis din cauza viscolului. Poliţiştii au format un baraj la ieşirea din localitatea Novaci, iar turiştii care se îndreptau spre staţiune au bătut pasul pe loc ore întregi.

După ore bune de stat în frig, drumarii i-au condus pe turişti cu ajutorul utilajelor de deszăpezire până la Rânca. Drumul se va deschide abia când autorităţile vor decide că turiştii pot coborî în siguranţă.

Şi în Pasul Tihuţa şoferii au aşteptat la cozi zeci de minute după ce un camion care împrăştia material antiderapant a căzut în şanţ. În statiunea Harghita Bai a nins încontinuu mai bine de 24 de ore. Vântul puternic a viscolit zăpada.

Şi în defileul Jiului au fost probleme în trafic. Şoferii abia au circulat din cauza viscolului şi a zăpezii.

Potrivit Infotrafic, pe majoritatea drumurilor din judeţele Harghita şi Covasna se circulă în condiţii de iarnă, în unele locuri zăpada, în amestec cu material antiderapant, măsurând aproximativ doi centimetri. În judeţul Bistriţa-Năsăud a nins pe timpul nopţii pe DN17, în Pasul Tihuţa, dar s-a acţionat continuu cu utilaje de deszăpezire, iar circulaţia nu a fost întreruptă. Pe DN1, pe Valea Prahovei, partea carosabilă este umedă.