Avocatul Pavel Abraham a declarat că depune la Penitenciarul Jilava o cerere din partea lui Gigi Becali de învoire pentru a participa la înmormântarea mătuşii sale, Everdichia Becali, găsită moartă joi seară, în piscina din curtea casei fraţilor Ioan şi Victor Becali.

Pavel Abraham a declarat, pentru Mediafax, că în cererea pe care o va depune la comandantul Penitenciarului Jilava solicită învoire pentru o zi sau două, în funcţie de cum se aprobă, pentru ca Gigi Becali să poată participa la funeraliile mătuşii sale. Avocatul a precizat că cererea va fi însoţită de certificatul de deces al femeii, dar şi de documente care atestă gradul de rudenie dintre Gigi Becali şi Everdichia Becali.
În opinia avocatului, în astfel de situaţii, şi mai ales în raport de persoana condamnatului, penitenciarul nu ar avea de ce să nu aprobe permisia într-o astfel de situaţie.
Potrivit Legii 275/2006 privind executarea pedepselor, persoanelor condamnate, indiferent de regimul de executare, li se poate acorda permisiunea de ieşire din penitenciar pentru participarea "la înhumarea soţului/soţiei, unui copil, părinte, frate/soră sau bunic".Permisiunea de ieşire din penitenciar pentru astfel de situaţii poate fi acordată pe o durată de cel mult cinci zile.
Legea mai prevede că pot fi acordate astfel de învoiri numai deţinuţilor care au o bună conduită şi au dovenit stăruinţă în muncă sau în cadrul activităţilor educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, al instruirii şcolare şi al formării profesionale.