Tribunalul Bucureşti a decis joi contopirea celor trei pedepse de câte trei ani de închisoare primite de George Becali şi suplimentarea cu 6 luni a pedepsei rezultante.

Procurorul DNA prezent joi la judecarea cererii de contopire a pedepselor lui Gigi Becali a arătat că acesta a comis o pluralitate de infracţiuni, cu grad ridicat de pericol şi în participaţie penală cu un anturaj infracţional, astfel că se impune aplicarea unui spor de pedeapsă de un an.

 

Deranjat pentru că procurorii mai cer un an de închisoare, latifundiarul din Pipera a declarat că nu are cum să fie reeducat după gratii. Avocatul lui Gigi Becali a cerut instanţei trei ani cu suspendare pentru clientul său, pentru că este un om iubit şi se căieşte.

 

Apărătorii patronului echipei Steaua au spus că instanţa nu are niciun fundament legal pentru care să-i aplice acestuia un spor de pedeapsă, chiar dacă are trei condamnări. Când a sosit la Tribunalul Bucureşti, Gigi Becali a precizat magistraţilor că a plătit prejudiciul de 900.000 de dolari în dosarul schimbului de trenuri cu Ministerul Apărării Naţionale.

De asemenea, a mai fost depusă o cerere pentru executarea pedepsei în regim deschis. Cererea pentru încarcerare în regim deschis presupune ca Gigi Becali să stea în inchisoare doar pe timpul nopţii. Înainte ca judecătorul să intre în sală, Gigi Becali a purtat un dialog cu jurnaliştii: "Nu plec din ţară! Nu plec din ţară, să ştiţi! Să fiţi sănătoşi! Voi credeţi că mor caii când vor câinii? Vă înşelaţi. Dacă Becali merge la puşcărie, atunci tot neamul trebuie să meargă în iad."

Procurorul DNA prezent joi la judecarea cererii de contopire a pedepselor lui Gigi Becali a arătat că acesta poate fi eliberat după ce execută două treimi din pedeapsă, respectiv doi ani de închisoare, şi a subliniat că pedeapsa este mică în raport cu numărul şi gravitatea faptelor comise.

Gigi Becali a fost încarcerat pe 20 mai, când instanţa supremă l-a condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN), pentru complicitate la abuz în serviciu. În acelaşi dosar Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare.