Poliţiştii secţiei 3 din Ploieşti au depistat pe  Aleea Mureş, un bărbat pe numele căruia Judecătoria Constanţa emisese un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, din data de 21.11.2013, având de executat o pedeapsă de 5 ani, pentru complicitate la cumpărare de influenţă.

Nimereala a făcut ca pe strada Căliman, poliţiştii să dea de un alt bărbat, pe numele căruia Judecătoria Constanţa emisese de asemenea un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea la aceeaşi dată, acesta având de executat o pedeapsă de numai 1,4 ani pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, considerată teoretic o infracţiune mai gravă decât complicitatea.

Aceştia au fost conduşi la sediul secţiei 3 de poliţie, unde le-au fost întocmite dosarele de penitenciar, după care au fost încarceraţi în Penitenciarul Mărgineni.

Şi dacă tot i-au prins pe mituitori, că să fie „dosarul complet“, colegii de le secţia 2 au prins un alt bărbat condamnat de Tribunalul Bucureşti la 3 ani de detenţie pentru luare de mită.