Traseele turistice din Munţii Făgăraş au fost închise din cauza riscului de producere a avalanşelor, în condiţiile în care stratul de zăpadă la Bâlea Lac măsoară 44 de centimetri şi continuă să ningă, potrivit Mediafax.

Conform Centrului Meteorologic Regional (CMR) Transilvania Sud Sibiu, stratul de zăpadă la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, este de 44 de centimetri şi continuă să ningă.

Temperaturile în zona Bâlea vor scădea, în noaptea de luni spre marţi, până la minus 8 - minus 10 grade Celsius. Potrivit CMR, la Păltiniş, la ora 14.00, se înregistrau 36 de centimetri de zăpadă.

Reprezentanţii Serviciului Salvamont Sibiu îi informează pe potenţialii turişti, că trasele montane din Făgăraş   au fost închise până în primăvara anului viitor, din cauza ninsorilor abundente. Nu se recomandă accesarea lor în perioada cu zăpadă din cauza riscului de producere a avalanşelor. Turiştii sunt totuşi sfătuiţi, dacă vor să se aventureze, să aibă echipament specific de iarnă şi echipament individual de salvare din avalanşă.