Bărbatul care a împuşcat trei persoane, sâmbătă seară, în Capitală, s-a predat la Secţia 20. Pistolarul a venit la secţie cu taxiul. Surorile şi tatăl celui care a tras sâmbătă seară cu un pistol cu bile în afara unui supermarket din Capitală au fost reţinuţi de procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti (CAB), fiind puşi sub acuzare pentru ultraj contra bunelor moravuri.

Rudele atacatorului au fost audiate sâmbătă noapte de poliţiştii Capitalei, fiind apoi conduse la Parchetul CAB, întrucât una dintre surori este avocat.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, cel care a tras cu un pistol cu bile în mai multe persoane, sîmbătă seară, în afara unui supermarket din Militari, se numeşte Mihai Chiriţă, iar pe surorile lui le cheamă Florentina (avocata) şi Mariana Cristina, în timp ce tatăl se numeşte Tomiţă Chiriţă, scrie MEDIAFAX.

Procurorii de la Parchetul CAB au început urmărirea penală şi faţă de agresor, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz de armă neletală şi vătămare corporală gravă.

Scandalul a pornit într-un supermarket, după ce un bărbat de 59 de ani, profesor universitar, le-a atras atenţia soţiei şi fiicei unui interlop din zonă să stea la rând. În acel moment, una dintre ele începe să se certe cu nora profesorului, o tânără de 23 de ani. Fiica interlopului îşi cheamă fratele în ajutor, iar acesta vine cu un pistol cu bile de cauciuc şi începe să tragă. Profesorul universitar a fost împuşcat în abdomen şi gât, nora acestuia în ochi, iar un alt bărbat, care a intervenit, în abdomen.

Tânăra de 23 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul Universitar. Medicii au reuşit să-i salveze viaţa, dar nu au mai putut face nimic pentru ochiul rănit. Socrul fetei a fost şi el operat, şi se află în stare stabilă. La fel şi bărbatul care a intervenit ca să aplaneze conflictul.